TV der bevæger dig

Mandagens overblik: Sådan bliver dagen

Naturstyrelsen går ind i sag om ødelæggelser ved Hedensted og Vejle

En video optaget mellem Hedensted og Vejle har fået både politikere og Naturstyrelsen til at reagere. I videoen fortæller og viser Morten Hansen fra Nørre Snede, at naturområder er blevet ødelagt af maskiner. Det har fået Naturstyrelsen til at melde, at de i dag vil besøge området. Naturstyrelsen skrev søndag på Twitter: "Vi er lige så chokerede som dig. Vi har ikke bestilt en brakpudsning af vores arealer. Vi tager hurtigst muligt fat på vores forpagtere og tager selv op og ser på arealerne i morgen. Mvh. Naturstyrelsen."

Storkene i Smedager får nyt vandhul

I dag bliver det første spadestik taget til et vandhul, der ligger meget tæt på storkereden i Smedager.

Projektet til næsten 100.000 kroner er finansieret af Storkene.dk med hjælp fra donationer fra medlemmer og storkefans over hele landet.

Går alt efter planen, står vandhullet klar i april måned, når storkeparret ankommer.

Voldsom blæst

I nat har blæsten rusket i Syd- og Sønderjylland. DMI havde varslet voldsomt vejr med stormende kuling og vindstød af stormstyrke langs hele den jyske vestkyst i løbet af søndag aften og natten til mandag.

Lastbil i stå på motorvejen

En af vognbanerne på Sønderjyske Motorvej blev søndag aften spærret i nordgående retning mellem Kliplev og Aabenraa Syd. En lastbil var havareret på motorvejen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

På grund af nattens blæsevejr er risiko for forsinkelser og uregelmæssigheder i trafikken. Arriva har aflyst flere togafgange mandag morgen. Det drejer sig om strækningerne Esbjerg-Ribe samt Varde-Esbjerg. Der vil blive indsat togbusser som erstatning for nogle af afgangene, men også togbusserne kan være forsinkede på grund af vejret, oplyser Arriva.

Hvis du skal med offentlig transport, så hold dig opdateret på rejseplanen.dk. Er du i bil, kan det være en god idé at tage af sted i god tid.

Nordalsfærgen MF Bitten sejlede uregelmæssigt på grund af vejret. Men siden klokken 6.45 mandag morgen har der været melding om normal drift.

Søndagens og nattens blæsevejr fortsætter. Mandagen byder på barskt og blæsende vejr, ved Vestkysten med vindstød op til stormstyrke. Langs vestkysten kan der komme enkelte byger, måske med slud eller sne, men man kan også være heldig at få solen at se. Det bliver omkring fire grader.

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen,

Charlotte Sølvsten

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu