Denne mand har brugt tre millioner kroner på en vej

Martin Lund Madsen har brugt tre millioner kroner og utallige timer på sin strid med kommunen om en vej, som kommunen vil have til at ligge på hans jord.

Vejstriden i Vejen har bølget frem og tilbage i flere år.

22 oktober sidste år blokerede Martin Lund Madsen den nylavede vej med bigballer og sand, men hvordan er det kommet så vidt?

- Jeg købte den første gård i 1995, og da købte jeg noget jord til, så vi kunne køre gylle på interne veje og ikke skulle ud på vejene og genere andre  trafikanter,  siger Martin Lund Madsen i et interview med TV SYD.

- Så er det surt, når kommunen vil lægge en vej på tværs, uden at der er nogen grund til det.

Skovgårdsvej fylder meget for Martin Lund Madsen. Men den fylder også en del rent fysisk. Her er alle sagens akter: Mellem 10-11.000 papirer. Foto: TV SYD
Skovgårdsvej fylder meget for Martin Lund Madsen. Men den fylder også en del rent fysisk. Her er alle sagens akter: Mellem 10-11.000 papirer. Foto: TV SYD

Martin Lund Madsen har brugt mere end tre millioner på at føre sag mod kommunen, men han stopper ikke.

- Jeg har ondt i maven over at skulle betale så mange penge til advokatregninger, men når det så er sagt, så kører vi den her sag til ende. Det er ikke endnu en million, der får os til at give op.

- Hver gang man bruger en krone, skal man tjene to

Martin Lund Madsen havde sparet en million kroner op, da han købte sin første gård i 1995. 

- Jeg har jo lært, at hver gang man bruger en krone, skal man tjene to. Det er rettidig omhu.

Nu har han 30 gårde. Lige før finanskrisen solgte han ud af ejendomme, da de var dyrest, og har så købt flere, efter at priserne er faldet.

På spørgsmålet om han er mere købmand end landmand, svarer han:

- I bund og grund er jeg landmand, men selvfølgelig er vi også nødt til at se på bundlinjen, så der også er en arbejdsplads for mine dygtige medarbejdere om fem, 10 og 15 år.

Martin Lund Madsen har to drenge på 18 og 20. De er på vej ind i firmaet og ejer 20 procent.