Manden ser det hele lidt fra oven

I Tinglev er det efterhånden blevet en tradition at dyrke en majsmark som en labyrint. Nu er den godt i gang med at vokse sig stor, og snart går jagten i gang på en meget kendt ting.

Den bedste indtryk af labyrinten får man oppe fra, men det er der ikke mange, der får mulighed for. Jacob Carstensen er en af dem, der har.

Det ser lidt Georg Gearløs-agtigt ud, når han spænder en motor med propel på ryggen og stiger til vejrs med sin faldskærm. Men det virker, og han får nogle fine billeder af labyrinten, efterhånden som den vokser sig stor.

Ikke spor farligt

TV Syd mødte Jacob carstensen, da han i formiddag steg ned fra luftlagene over en mark nær Tinglev.
 
- Er det ikke farligt?

- Nej. Det er ikke mere farligt end at spille håndbold eller fodbold, siger Jaob Carstensen. Der sker faktisk ikke ret mange ulykker.

Han har svævet med sin ryg-motor de seneste ti år, og hård vind er det eneste problem, han har. Det kan motoren ikke klare, og så bliver han nødt til at gå ned på jorden.

Han har tilladelse til at flyve op til 1050 meter over jorden, men han har tidligere under et stævne i Ungarn været oppe i 3,5 kilometers højde.

Tag ud på landet!

Tage Hansen, direktør i den tyske landboforening i Tinglev, fortæller, at majs-labyrinten bliver anlagt for at få folk fra byerne ud på landet, så de kan se, hvad landmændene laver.
 
Marken med labyrinten er tre hektarer stor. Landboforeningen har et særligt labyrint-udvalg, der bruger en masse tid på at rydde gange i majsmarken, så de danner et bestemt mønster. Sidste år var labyrinten formet som et verdenskort, og der kom så mange gæster, at de sammenlagt gik 8.500 kilometer.

I år har labyrinten form efter noget, som hele Danmark har savnet, mens det er lånt ud. Der er noget spændende for enden af den rigtige rute, og den åbner 31. juli. Labyrinten står, indtil den første weekend i september.