Slagteriarbejdere i Horsens og Blans har nedlagt arbejdet

Mellem 1000 og 1200 slagteriarbejderne på Danish Crown i Horsens og Blans har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med den netop indgåede overenskomst.

Slagteriarbejdere på Danish Crown i Horsens og Blans har nedlagt arbejdet i frustration over den nye overenskomst.

Et meget stort flertal af slagteriarbejderne stemte nej til forligsmandens forslag, men da det samlet endte med et ja for alle forbundene,  gælder resultatet også på slagteriområdet.

quote

Medarbejderene synes, at de har været meget fleksible overfor vores arbejdsgiver Danish Crown, og nu står vi med en overenskomst, vi stort set intet får noget ud af, det, synes folk, er meget frustrerende

Klaus Olesen, tillidsmand, Danish Crown, Horsens

Fredag formiddag har mellem 1000 og 1200 medarbejdere i Horsens og Blans nedlagt arbejdet.

- Medarbejderne synes, at de har været meget fleksible overfor vores arbejdsgiver Danish Crown, og nu står vi med en overenskomst, vi stort set intet får noget ud af, - det, synes folk, er meget frustrerende, fortæller Klaus Olesen, der er tillidsmand på Danish Crown Horsens.

Helt konkret betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt, mens over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer, siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork.

Tillidsmand på slagteriet i Blans, Brian Vestergaard, siger til TV SYD, at medarbejderene oplyser, at de genoptager arbejdet mandag morgen uden først at holde møde.