TV der bevæger dig

Mange unge mænd bliver væk fra session

Danske soldater i samlet flok forlod basen Camp Price ved Gereshk og Helmandfloden. Arkivfoto. Foto: Erik Refner, Scanpix Denmark

De unge kommer ikke til Forsvarets Dag, tidligere session, og det betyder mange sigtelser for ulovlig udeblivelse.

Politiet har fået travlt ved skrivebordet i det nye år. Et stort antal unge mænd er nemlig udeblevet fra Forsvarets Dag, der tidligere hed session, i årets første tre måneder. 99 sigtelser for ulovlig udeblivelse er det blevet til i starten af 2016.

- Jeg tror, et af problemerne ligger i, at indkaldelsen cirka tre uger før mødedagen bliver sendt til de unges E-boks, og den kigger de enten sjældent eller aldrig i, siger politikommissær Karsten Aaskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I hele 2011 var der i Syd- og Sønderjyllands Politi 43 sigtelser for ulovlig udeblivelse, mens tallet i 2015 var 144. Fortsætter tendensen for de første tre måneder, vil 2016 dermed sætte rekord.

Udebliver man fra Forsvarets Dag, kan det medføre straf i form af bøde eller fængsel. Udebliver man gentagne gange, kan man blive anholdt af politiet og kørt til Forsvarets Dag.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden