Mangel på plejefamilier

I Aabenraa kommune har man, ligesom i mange af landets andre kommuner, svært ved at skaffe plejefamilier til børn, der skal anbringes udenfor hjemmet. Især mangler man yngre plejeforældre.

I mange af de eksisterende familier er forældrene + 55 og igang med deres sidste opgave og derfor er der behov for et generationsskifte, hvis der skal være plejefamilier nok i fremtiden.

Men problemet er ikke kun i Aabenraa Kommune. Deloitte har lavet en landsdækkende undersøgelse, der viser at 78 % af landets plejeforældre er mellem 40 og 59 år gamle.

Men det er svært at få nye yngre familier under 40 år til at melde sig, fortæller Hanne Jeberg, der er familieplejekonsulent i Aabenraa kommune.

Derfor forsøger kommunen nu med et informationsmøde i oktober.

Naboer besøger en plejefamilie

Naboer på TV SYD + besøger i dag Karin Terp fra Kliplev, der har haft plejebørn i over 20 år. Hendes egne børn er nu flyttet hjemmefra, men hun har haft plejebørn siden hun selv var 30 år og hendes egne børn boede hjemme.

Mød hende og andre borgere i Kliplev, når programmet Naboer sender direkte derfra kl 15 med genudsendelse kl 19.55 og 22.35 på TV SYD +