Marco udnytter sin autisme og får job

Aspergersramte Marco Wulff trodsede alle odds og står nu med et eksamensbevis og udsigt til fast arbejde takket være uddannelse i Vejle.

De børn, der er født med aspergers har ofte svært finde ud af, hvordan de skal agere blandt andre mennesker, og de kan have svært ved uforudsigelighed. Det betyder også, at mange ikke kan passe et arbejde på almindelige vilkår - i stedet må de indstille sig på et liv som førtidspensionister.

Men ikke 27-årige Marco Wulff fra Hedensted. Han har Aspergers syndrom, der er en form for autisme.

- Jeg er meget indadvendt og asocial, og jeg var nok endt som førtidspensionist, fortæller han til TV SYD.

Men den dystre fremtidsudsigt blev for tre år siden erstattet af en fremtid med uddannelse og job. Her startede han på en treårig IT-uddannelse på Aspit i Vejle. En skole, der tager sig af unge med aspergers og særlig interesse for IT.

Det var her Marco Wulff fandt ud af, hvad han er rigtig god til, og hvordan han udnytter det bedst.

- At man har aspergers er ikke en dødsdom. Det er ikke en lidelse eller en sygdom. Jeg ser positivt på det; i stedet for at kunne lidt af det hele, så kan vi fokusere på noget specifikt. 

Det er gået fra, at jeg ikke havde så mange kompetencer, til at jeg er blevet så godt klædt på, at jeg kan få et arbejde. Det er meget godt, siger Marco Wulff.

Kombination af syndromet og elevernes evne til at fokusere 100 procent på IT er så god, at 87,5 procent af eleverne har et arbejde, når de afslutter den tre-årige uddannelse i Vejle.

Det gælder også Marco Wulff. Fra 1. august har han fast arbejde i virksomheden Unik Systems Design, hvor han var i praktik under uddannelsen. Her får han 120 kolleger, som han er ansat på lige vilkår med. 

- Det er rart at blive anerkendt for det, jeg laver. Og jeg føler, de sætter pris på mit arbejde, når jeg bliver ansat, siger han til TV SYD.