Marie elsker garn

Marie Rølling var med i 2014 i første sæson af Den Store strikkedyst. Hun kom helt til finalen, hvor hun blev slået med et mule-hår af Dorte Danscher fra Horsens.

Første sæson af Den Store strikkedyst var for Marie Rølling en oplevelse for livet, og også en oplevelse, der ændrede livet for hende. For knapt var TV-lamperne på Gram Slot kolde, før hun sagde sit job op i socialpsykiatrien og drømte om noget arbejde med garn.

quote

Jeg elsker simpelthen at røre ved garn og nyder de fantastiske farver – det er virkelig inspirerende.

Marie Rølling, strikkedystdeltager 1. sæson

-    Jeg opsøgte BC Garn fra Kolding på strikkefestivalen det år og spurgte, om de kunne bruge mig til noget. Nogle måneder senere vendte de tilbage med et job til mig. Og så har jeg været garnlager-arbejder lige siden, og jeg elsker det, griner Marie Rølling.

Ja, Marie Rølling er lagerarbejder på BC Garn i et industriområde i udkanten af Kolding. Her får hun bogstaveligt talt dagligt garn i stride strømme i alle regnbuens farve. Og det er lige et job efter Marie Røllings hoved. Hun har sagt farvel til krævende menneskelige relationer som fysioterapeut i socialpsykiatrien og goddag til overskuelige arbejdsprocesser og nye kollegaer, hvor garn er omdrejningspunktet. 

Første sæson af Den Store strikkedyst var for Marie Rølling en oplevelse, der ændrede livet for hende. Hun sagde sit job op i socialpsykiatrien og fik job på et garn-lager.
Første sæson af Den Store strikkedyst var for Marie Rølling en oplevelse, der ændrede livet for hende. Hun sagde sit job op i socialpsykiatrien og fik job på et garn-lager.
Foto: Ken Koustrup, TV SYD

-    Jeg havde aldrig nogensinde drømt om at blive lagerarbejder, og havde det været dåsemakrel, jeg  gik og pakkede, havde jeg sikkert kastet op – men det er garn, og jeg elsker simpelthen at røre ved garn og nyder de fantastiske farver – det er virkelig inspirerende, forklarer hun.

Marie Rølling husker især en episode fra strikkedysten. Dengang strikkerne skulle lave et hårbånd, der illustrerede en hård tid i deres liv. Og Marie Rølling bar på en personlig tragedie, hvor hende og hendes mand mistede et barn umiddelbart efter fødslen. En historie hun i første omgang gjorde alt for ikke at fortælle.

- Nej, jeg synes opgave var åndssvag til at begynde med. Men så pressede historien om vores barn sig på, og faktisk endte det med, at jeg blev rigtig glad for, at jeg fik strikket historien og fortalt den via hårbåndet. Det endte som en god oplevelse, når omstændighederne nu var, som de var, understreger Marie Rølling.

Fremtidsplanerne for Marie Rølling er sandsynligvis et farvel til Kolding og et goddag til Klitmøller. Hjemstavnen Thy kalder, men uanset hvad fremtiden bringer for familien i Kolding, er én ting sikkert: Garnet flytter med.

Marie Rølling fra Kolding er det sidste portræt i serien om, hvordan det går Strikkedystens tidligere deltagere. Video: Ken Koustrup, TV SYD