Markus bor i shelter og håber på at vinteren bliver dejlig kold

Fire elever på en efterskole har boet i shelter siden august. Markus håber, at vinteren snart bliver koldere.

Markus Rasmussen er elev på Kongeådalens Efterskole, og han er en af de seje. Siden august har han overnattet i en shelter. Og det gør han stadig. Han er en af de fire elever, som holder fast i deres udendørs overnatningssted og soveposen i stedet for et værelse indenfor i varmen.

 - Da der var stjerneklar aften, kunne vi ligge og kigge op på dem, for vi har jo ovenlysvinduer. Stjernerne var helt klare. Det var en meget fed oplevelse, siger Markus.

Kongeådalens Efterskole har bygget i alt tre shelters, men lige nu er det kun to af dem, der er i brug. Markus er en af de fire elever, der bor i dem, og derinde har de alt, hvad de skal bruge af bl.a. strøm, så de kan lade deres telefoner og lap tops op.

quote

Jeg håber, at vinteren bliver så kold som mulig.

Markus Rasmussen, elev, Kongeådalens Efterskole

- Vi er to i shelteren, så det er ligesom et normalt værelse. Vi har et godt fællesskab, vi sover sammen, laver lektier her ude, og folk kommer også her ud til os, selv om det er lidt koldt nogle gange.

Selv håber Markus faktisk, at det bliver endnu koldere, end nu.

- Jeg håber, at vinteren bliver så kold som mulig. Jeg ved, det lyder underligt, men hvis det er minus tyve grader, så bliver det lidt sjovere at snakke om. Og så kan man også føle, at det er koldt, siger Markus.

Mød ham i klippet her: 

Markus Rasmussen bor i en shelter. Han håber, at vinteren snart bliver endnu koldere.