Martin skifter skole for 11. gang

I morgen begynder den 14-årige Martin Guldborg Høyer fra Bramming for 11. gang på endnu en ny skole. Han lider voldsomt af ADHD, også kaldet damp.

Tre måneder derhjemme

Siden december sidste år har han slet ikke gået i skole, efter han i december måtte forlade Boserup Efterskole.

- Vores søn er blevet undersøgt på Kolding Sygehus, som vurderede, at han under ingen omstændigheder skulle sendes på efterskole.

- Alligevel var det, hvad Esbjerg kommune gjorde - med endnu et nederlag til følge for vores søn, forklarer forældrene, Ida og Jørgen Guldborg Høyer.

De kritiserer Esbjerg Kommune for ikke at foretage sig noget som helst, og at de får ikke svar på deres henvendelser:

- Vi aner ikke, hvad vi skal stille op, siger Ida og Jørgen Guldborg Høyer.

Uholdbar situation

Formanden for Børn & Familieudvalget, Hans Erik Møller (S), erkender, at der er gået lang tid med at finde det rigtige tilbud.

? Det er en ganske uholdbar situation for familien. Men vi skal også finde det rigtige tilbud til Martin, understreger Hans Erik Møller.

Og Martins sag er kompliceret.

? Der skal både en socialpædagogisk og en behandlingsmæssig indsats til, og samtidigt skal der være et lille undervisningsmiljø, hvor Martin kan være, så det har været svært at finde det rigtige tilbud. Men både skoleforvaltningen og familieforvaltningen arbejder på højtryk for at finde det rigtige tilbud til Martin, forklarer Hans Erik Møller.