Marts-snestorm rammer tirsdag

Op til 20 centimeter sne og vind af kulingstyrke. DMI frygter kaos-tilstande i trafikken.

Danskerne kan godt begynde at forberede sig på en marts-vinterstorm med masser af sne, snefygning og bidende kold blæst.

Meteorologerne hos DMI mener, at en snestorm rammer hele landet tirsdag, og der vil falde adskillige centimeter sne og blæse frisk vind til kuling.

- Der kommer et decideret lavtryk op sydfra med 10-20 centimeter sne og rigtig meget blæst. Det bliver måske endda kaos-agtige tilstande med hensyn til trafikken, lyder det fra Henning Gisselø, vagtchef hos DMI.

En snestorm karakteriserer meteorologen som 10 centimeter sne på seks timer kombineret med frisk eller hård vind.

- Jeg vil tro, det er det, som kommer til at ske, siger Henning Gisselø.

Allerede natten til mandag bevæger det første vintervejr sig op over landet, og der kommer til at falde omkring fem centimeter, lyder det.

- Det bliver ikke voldsomt store mængder. Men der kommer noget sne ned fra himlen, og der skal nok komme så meget, så det kan give nogle trafikale problemer, siger vagtchefen.

Temperaturerne vil både søndag, mandag og tirsdag ligge på omkring frysepunktet om dagen og et par minusgrader om natten. Men termometeret snyder.

- Vi får ikke den her strenge kulde, da det blæser så kraftigt. Men det kan alligevel føles som 10-15 graders frost, fortæller Henning Gisselø.

På den anden side af snestormen ser vejret ud til at blive mere fredeligt. Vinden løjer af, snevejret aftager, så der kun kommer spredte snedrys. Men til gengæld tager kulden til om natten.

- I hvert fald torsdag kan vi komme ned på 8-10 graders frost, men vi får ikke så meget sne, lyder det fra vagtchefen.