Masser af blå flag ved de lokale strande

For fjerde år i træk bekræfter EU-kommissionen, at størstedelen af Danmarks strande og søer har badevandskvalitet af den højeste standard og derfor får karakteren excellent. Det kan også aflæses af de mange blå flag, der i disse dage blafrer ved de lokale strand.

Danmark har netop fået tildelt 250 Blå Flag Strande og 51 Blå Flag Havne. Det er tre flere end sidste år, og Danmark er nu blandt de lande, der har flest Blå Flag.

I dag kom der 10 blå flag ved strandene i Aabenraa Kommune og den blå dug ses også over strande bl.a. i Varde, Kolding, Tønder, Fanø og Haderslev kommuner.

-Badevandskvaliteten i Danmark bliver bedre år for år. Det er virkelig godt nyt for naturen og alle os vandhunde. Vores rene strande, søer og kyster er et kæmpe aktiv, når vi skal sælge Danmark til udenlandske turister. Det skal vi huske hver gang, vi vil promovere dansk turisme i resten af verden, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Langt færre strande og søer får i år den lave karakter ?ringe?, og der er i forhold til sidste års resultater sket et fald fra 3,1 procent til 1,8 procent. I år får 77,2 procent af strande og badesøer den højeste karakter ?excellent?, og sammenlagt opfylder 97,2 procent af alle danske strande og søer EU?s krav til en tilfredsstillende badevandskvalitet.