Masser af skader efter skybrud

Fortove, veje og kommunale bygninger er hårdt ramt efter onsdagens voldsomme regnvejr i Horsens.

Ifølge DMI faldt der i løbet af tre timer 115,2 millimeter vand, og på et tidspunkt var vandmængderne så heftige, at der var tale om dobbelt skybrud.

Og ifølge meteorologerne er mængden af regn i går over Horsens den størst målte i Danmark siden 1940.

Det voldsomme skybrud skabte masser af skader på fortove, der skyllede væk, og veje, der blev undermineret.

Især den sydlige del af Horsens mærkede for alvor naturens voldsomme kræfter med store skader på veje og fortove i Fjordparken, Højvangen, Dagnæsallé, Juvelvej, Smaragdvej, Rubinvej, Bjerrevej, Bankagervej, Firkløvervej, Skolebakken, Sportsvænget og flere andre veje og gader.

Flere steder bliver udskiftningen af fjernvarmerør forsinket i 14 dage på grund af regnen. De voldsomme regnmasser løftede rørere op og de skal nu svejses sammen påny.

Flere steder blev der i dag fortsat pumpet vand væk.
Flere steder blev der i dag fortsat pumpet vand væk.

 

Horsens Kommune har skybrudet haft alt mandskab i gang for at få afspærret de ødelagte områder og ifølge Charlotte Smed, der er driftschef i Horsens Kommune, er man i fuld gang med oprydningsarbejdet og med at udbedre skaderne.

- Der er selvfølgelig en del at se til, og værst ser det ud i Sydbyen. Vandet har haft så stor fart på, at asfalten nogle steder er undermineret, fortove er skyllet væk, og kloakdæksler er skudt af. Visse steder er det også gået ud over igangværende vejarbejder. Men vi er i fuld gang med at afskærme områder og udbedre skaderne, siger Charlotte Smed.

Også mange af de kommunale bygninger har fået vandskader og i Horsens Kommunes Ejendomscenter er man i fuld gang med at danne sig et overblik over skadernes omfang.

På et tidspunkt stod der 20 cm vand op ad murene på Dagnæshallen, og vandet trængte ind og oversvømmede gulvet, som ikke står til at redde.

Højvangsallé har været spærret siden onsdag eftermiddag.
Højvangsallé har været spærret siden onsdag eftermiddag.

 

- Vandet strømmede bare ned, og selvom vi satte en suger på med det samme, var det umuligt at holde ude. Ret hurtigt var halgulvet og gulvet i opvarmningsrummet og depotet oversvømmet, fortæller halinspektør Lars Lundgaard.