TV der bevæger dig

Masser af vand - men kun få oversvømmede huse

00:15

På virksomheden Brd. Ewers på havnen i Aabenraa kom der ikke en dråbe vand ind i fabrikken, siger Henning Andersen.

Der er tidlig torsdag morgen dog kun få meldinger om oversvømmede bygninger og skader. Ingen mennesker er kommet noget noget.

1 af 2

Vandet steg flere steder højere end forventet og frygtet. Der er tidlig torsdag morgen dog kun få meldinger om oversvømmede bygninger og skader. Ingen mennesker er kommet noget til.

I løbet af natten var vandstanden 177 centimer over normal vandstand tre steder i landet. Det var i Aabenraa, Sønderborg og Bagenkop ved Langeland. Det oplyser DMI.

Klokken 06,27 ophævede Rigspolitiet officielt beredskabsmeddelelsen om stormfloden. Dog opfordres der fortsat til at følge lokale myndigheders anvisninger.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fulgt stormflodens udvikling fra en særlig kommandocentral, KSN, på politigården i Esbjerg.

Vi er sluppet nådigt. Der har været masser af vand op over kajkanten - men det har slet ikke anrettet så store skader som frygtet.

Vicepolitiinspektør Jan Lambertsen, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Vi er sluppet nådigt. Der har været masser af vand op over kajkanten - men det har slet ikke anrettet så store skader som frygtet. Der er kun få oversvømmede sommerhuse og andre bygninger. Ingen mennesker er kommet til skade under stormfloden, siger KSN-leder, vicepolitiinspektør Jan Lambertsen til TV SYD. 

Stormfloden har givet forhøjet vandstand i havnene på østkysten fra Skærbæk ved Fredericia i nord og til Flensborg i syd.

I Kolding nåede vandstanden op på 163 centimeter over daglig vande. Her er det Sydøstjyllands Politi, der har fulgt situationen.

- Det kulminerede i Kolding ved 23,30-tiden. Her til morgen ved 06-tiden er vandstanden nede på 110 centimeter over daglig vande - men kajkanten er 150 centimeter over, så det volder ikke problemer, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Sydøstjyllands Politi har ingen meldinger fået om skader ud over oversvømmede veje i Kolding - og de er nu atter farbare.

I Horsens,  Vejle og Fredericia har højvandet ikke voldt problemer.

Du kan her se en oversigt over stormflodens forløb, som TV SYDs reportere, fotografer og web-redaktion har fulgt hele natten.

Læs også Sådan forløb stormfloden i Syd- og Sønderjylland

Vandstanden vil løbende falde de kommende døgn, meddeler DMI, der tidlig torsdag morgen har afvarslet stormfloden.

 

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App