Massiv saltning på livsfarlig motorvej

Vejvæsenet er gået igang med en massiv saltning af motorvejen fra Aabenraa til Bov. Dermed forventes de voldsomme problemer at være overstået.

- Temperaturen har i nat været nede på minus 7-8 grader, fortæller vagtchef Mikal Skaarup, Syd- og Sønderjylllands Politi. Så virker saltet ikke rigtigt. Men nu er temperaturen oppe på minus 2, og så går de igang.

Politiet har hele natten bedt alle lastbiler forlade motorvejen mellem Bov og Aabenraa Nord, fordi vejen er en regulær skøjtebane. Der var ren is flere steder på motorvejen - i begge retninger.

Men trods advarsler på både danske og tysk kørte lastbiler fortsat ind på motorvejenmellem Aabenraa og Bov.

Og ved otte-tiden resulterede det i, at en lastbil kom til at holde på tværs, så vejen var spærret i sydgående retning.

Turde ikke lukke motorvejen

- Vi turde ikke lukke motorvejen helt, forklarer vagtchefen. Det ville blive ragnarok, hvis alle blev sendt ud på de mindre veje, hvor problemerne bestemt ikke er mindre.

Mikael Skaarup tror ikke, at de udenlandske chauffører overhører advarslerne, fordi de ikke er sikre på, hvor de så skal køre.

- I dag bruger alle GPS, så det er ikke problemet. Men måske hører alle ikke dansk radio?

Politiet har også brugt skilte til at advare på motorvejen.

DR kan kun klare tysk

Hele morgenen har trafikradioen sendt advarslen på både dansk og tysk. DR oplyser, at mange lyttere har henvendt sig og foreslået, at advarslerne også sendes på engelsk, polsk og litauisk. Men det har DR ikke mulighed for, lød svaret.