Massiv satsning virker: Tyskerne strømmer til som aldrig før

Stor optimisme i sommerhusbranchen. Allerede nu tyder alt på, at udlejningen af sommerhuse for tredje år i træk sætter rekord.

Det er især tyskerne, der i store tal vælger at sætte kursen mod Danmark. Den stigende interesse fra nabolandet skyldes bl.a., at der lige nu bliver satset massivt på TV-reklamer i hele Tyskland. Det har vist sig at være en stor succes, fortæller VisitDenmark.

På Rømø er halvdelen af sommerhusene allerede nu lejet ud for hele sæsonen. Det betyder, ifølge turistchef Bodil Glistrup, at der er udsigt til mangel på sommerhuse i højsæsonen.

Efter nogle år med faldende udlejningstal så blev der i 2015 for første gang foretaget over 11 millioner overnatninger i de danske sommerhuse.

Sidste år var det tal steget til næsten 12 millioner overnatninger, og nu tegner det til, at der i 2017 igen bliver sat en ny rekord.

Turismen spiller en meget stor rolle i Syd- og Sønderjylland. Alene i Region Sønderjylland omsatte turisterhvervet for 19 milliarder kroner i 2014. Samtidig skabte det i samme år 22.700 jobs.

Se den seneste rapport fra VisitDenmark her

TV-kampagnen er målrettet tyske børnefamilier og bliver vist i perioden fra den 15. januar til 26. februar.

Bag kampagnen, der har et budget på 10,4 millioner kroner, står bl.a. NOVASOL, VisitDenmark, Scandlines og Destination Sønderjylland.