TV der bevæger dig

Massiv tilstrømning til filmcasting

02:20

Et udsnit af køen til filmcastingen på Hotel Koldingfjord lørdag.

1 af 2

Trods assistance fra Hjemmeværnet brød trafikken sammen lokalt i Kolding lørdag formiddag, da hundredevis af unge piger ville til casting til den nye danske film Skammerens Datter.

Selvom det var tredje casting efter København og Rønne, var der deltagere fra Hovedstaden i Kolding i dag. Og fra Aalborg, Aarhus og selvfølgelig Kolding og en lang række andre, sydjyske lokaliteter.

De ville alle gerne spille Dina eller Rosa - en af hovedrollerne til næste års danske storfilm, Skammerens Datter. Filmen er baseret på den første bog i Lene Kaaberbøls succesrige romanserie om Dina og hendes to søskende, der bor i en lille landsby med deres mor, der er skammer.

Dina har arvet sin mors overnaturlige skammer-evner, der gør, at hun kan se alt det, andre mennesker skammer sig over; deres løgne, dårlige samvittighed ? og deres skyld.

Og selvom hun absolut ikke er begejstret for at have skammer-øjne, viser det sig nyttigt, da hun pludselig - med livet som indsats - hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner.

Optagelserne finder sted i Danmark og udlandet sensommeren/efteråret i år, og filmen forventes at få biografpremiere i efterårsferien 2014.

Bøgerne om Skammerens Datter er solgt i over 1 million eksemplarer alene i Skandinavien og er udgivet i flere end 25 lande. De har været læsestof i folkeskolen i de sidste 10 år, og er pensum for 3-7 klassetrin.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden