TV der bevæger dig

Matchfixing: Karantæne til SønderjyskE-spillere

En stor del af spillerne på SønderjyskEs håndboldhold er blevet idømt bøder og karantæne i forbindelse med en matchfixingsag fra juni i år.

DIFs matchfixingnævn har ikendt spillere fra håndboldklubberne SønderjyskE og BSV karantæne og bøde på 1.000 kr. for brud på reglerne om uetisk adfærd. Hensyn til retssikkerheden for de mange spillere på de to hold har vægtet tungt og bl.a. derfor har sagsbehandlingen taget tid.

Otte spillere i BSV har hver fået en spilledags karantæne og en bøde på 1.000 kr. for at have betalt 15.000 kr. fra BSV?s bødekasse til Sønderjyske, hvis Sønderjyske kunne vinde en kamp over Skanderborg Håndbold i den sidste kamp i grundspillet i håndboldherreligaen sæson 2013/2014. Da Sønderjyske vandt kampen, blev beløbet efterfølgende overført til Sønderjyskes bødekasse.

Hovedparten af Sønderjyskes spillertrup har også fået en spilledags karantæne og en bøde på 1.000 kr. for at have taget imod de 15.000 kr.

Karantænen skal for den enkelte spilleres vedkommende være udstået inden den 1. december 2014.

Sportsdirektør i SønderjyskE håndbold, Simon Lindhardt, er overordnet set tilfreds med dommen.

- Det er en god løsning. Her straffer man spillerne for det, de har gjort, men man undgår at straffe klubben alt for hårdt, i og med vi har otte kampe vi kan afvikle karantænerne på, siger han til TV SYD.

Og hos DIF mener man også, at straffen er rimelig.

- Spillerne er ikendt en relativt mild sanktion, men der er dog tale om karantæne. Der er ikke tale om matchfixing, men om en anden og mildere form for uetisk adfærd. Det er en klar overtrædelse af reglerne, at BSV-spillere ved at give en pengegave til Sønderjyske-spillere forsøger at påvirke udfaldet af en konkurrence mellem to andre hold. Og ligeledes en klar overtrædelse, at spillere på Sønderjyskes hold modtager gaven. Derfor har nævnet fundet grundlag for at ikende de pågældende spillere på begge hold en karantæne og en mindre bøde, siger formand for DIF?s matchfixingnævn, Torben Jessen, i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte i juni 2014 med efterfølgende høringsfaser og undersøgelser. Matchfixingnævnet har lagt vægt på, at det grundigt skulle undersøges præcis hvilke spillere i de to spillertrupper, der havde hørt om eller været involveret i aftalen ? og hvem der ikke havde. Blandt andet derfor har afgørelsen trukket ud.

 

Følgende spillere fra den daværende SønderjyskE-spillertrup har fået karantæne:

Anders Petersen
Andreas Nielsen
Henrik Storm Pedersen
Oliver Eggert
Simon Kristiansen
Christopher Huus
Claus Kjeldgaard
Morten Thrane
Casper Zachariassen
Kasper Køser Thomsen
Kenneth Bach Hansen
Steffen Riisbøl
Andreas Toudahl
Martin Kærgaard Pedersen
Daniel Eggert
Magnus Gullerud
Anders Zachariassen
Mike Paulsen

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden