Sejlklub rider med på OL-sejlers bølge

Sejleren Anne-Marie Rindom fra Horsens skaber begejstring efter en god start ved OL i Rio.

I Horsens Sejlklub er stemningen god og humøret højt efter at sejleren Anne-Marie Rindom mandag sejlede de første to sejladser ved OL i Rio. OL-deltageren lå til at vinde sølv, hvilket glæder sejlerens hjemmeklub.

- Det er kæmpe stort. Hvis hun kommer hjem med en medalje, så skal hun jo fejres, siger formanden i Horsens Sejlklub Bjarne Hansen til TV SYD.

Efter tirsdagen første sejlads ligger den 25-årige sejler nu på en samlet sjetteplads.

Turen til OL startede allerede for to år siden med en indsamling i Horsens for at sende Anne-Marie Rindom og to andre besætninger afsted til Rio.

Efter udtagelses-sejladserne blev resultatet, at Horsens Sejlklub fik udtaget hele to OL-sejlere. Ud over Anne-Marie Rindom også Anette Viborg, der sejler i Nacra 17-klassen og skal i OL-konkurrence første gang onsdag.

Turen til OL og muligheden for en medalje er noget, som giver de andre sejlere i Horsens Sejlklub noget at se op til.

- Det betyder selvfølgelig noget for klubben, og det betyder noget for sejlerne. Vi ser op til hende. Det kunne jo være en selv om et par år, siger Johan Schubert som sejler i Horsens Sejlklub til TV SYD.

Klubben har stor tiltro til den unge sejler. Så stor at de allerede har booket Horsens Ny Teater til en stor fest, når klubbens sejlere vender retur fra Brasilien.

- Lige meget hvordan de klarer sig til OL, så har det været en succes. Anne-Marie er kommet hjem med guld og bronze til VM de sidste to år, så det inviterer vi klubben og byen med til at fejre, siger Peter Bjerremand Jensen, som har stået for indsamlingen af penge til klubbens OL-sejlere,  til TV SYD.