Medicin bliver billigere end forventet, vurderer Region Syddanmark

Region Syddanmark regnede i efteråret 2015 med, at priserne på medicin ville stige voldsomt. Men nu ser det ud til at regionen kan spare ca. 20 millioner kr.

En ny vurdering af regionens udgifter til medicin viser, at udgifterne ser ud til at ville stige knap så voldsomt som tidligere antaget, og den samlede vurdering peger altså på en mulighed for at sparre ca. 20 mio. kr.

Regionsrådet har netop nu et sparekatalog i høring med besparelser på 210 mio. kr.  Målet er at finde besparelser for 187 mio. kr. Den aftagende vækst i medicinudgifterne kan derfor skabe et ekstra prioriteringsrum på ca. 20 mio. kr.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) siger i onsdag i en pressemeddelse:

- Det er naturligvis glædeligt, at udgifterne tilsyneladende ikke stiger så meget som forventet, men det kan være svært at vide, om udviklingen fortsætter i de kommende år. På den anden side er der meget, der peger på, at det går den vej. Jeg har i dag orienteret forretningsudvalget om dette og forventer, at vi kan tage dette med i den endelige prioritering af besparelseskataloget.

Derfor er det besluttet at forlænge høringsfristen med to uger. Den nye høringsfrist bliver mandag den 14. marts kl. 12.

De endelige besparelser vedtages som planlagt stadig på regionsrådets møde den 25. april.