”Meget mere end halmballer og mojn”: Her er sangen om vores landsdel

Thomas Buttenshøn og Ane Høgsberg har i forbindelse med TV SYD-programmet ’Det er vores sang’ rejst rundt i Syd- og Sønderjylland for at hente inspiration til deres hyldestsang.

Christiansfeld, Aabenraa, Gråsten, Hammelev, Juelsminde, Als, Ribe, Horsens, Brørup, Fanø, Billund, Blåvand, Vejle, Rømø, Fredericia, Flensborg og Tønder.

Thomas Buttenshøn og komiker Ane Høgsberg har været vidt omkring på deres rundtur i Syd- og Sønderjylland i weekendserien ’Det er vores sang’, som er rullet over fjernsynsskærmen de seneste 17 uger.

Sidste stop på turen er Tønder – Ane Høgsbergs hjemby – og her kan seerne se og høre det færdige resultat af makkerparrets anstrengelser: Nemlig sangen om Syd- og Sønderjylland, som også er øverst i artiklen.

Optagelserne til det sidste afsnit i serien blev lavet tilbage i august, hvor Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg optrådte med sangen på torvet som en del af opvarmningen til Tønder Festival.

- Sangen er en bouillonterning af, hvad vi synes, Syd- og Sønderjylland er, sagde Ane Høgsberg til TV SYD dengang.

- Alt det bedste fra Horsens til Tønder

Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg har undervejs på deres tur i den gule Mercedes samlet indtryk og oplevelser og komprimeret det hele til hyldestsangen, som førstnævnte har komponeret musikken til.

Ane Høgsberg har stået for teksten, der indeholder sætninger som ”Syd- og Sønderjylland - det er meget mere end halmballer og mojn der”, ”tæt på vandet, sandet, Legolandet” og ”soldater, vikinger, lurblæsere, konger og bønder -  alt det bedste fra Horsens til Tønder”.

Sidste afsnit af 'Det er vores sang' bliver sendt lørdag klokken 19.30 på TV SYD, men du kan allerede nu se det her, hvor du i øvrigt kan se samtlige afsnit i serien.