Mejeriet i Klovborg lukker

31. marts er sidste produktionsdag på mejeriet i Klovborg ved Nørre Snede. Bestyrelsen for Arla besluttede tirsdag at flytter produktionen af ost i Klovborg og Hjørring til Taulov ved Fredericia.

Allerede i april sidste år blev medarbejderne varslet om flytningen af osteproduktionen.

I Klovborg nedlægges 37 arbejdspladser, mens 106 forsvinder i Hjørring.

Produktionen i Hjørring nedlægges dog først i midten af næste år.

Taulov Mejeri udvides med 43 nye arbejdspladser.

- Ved at flytte produktionen fra Klovborg og Hjørring til Taulov Mejeri skaber vi bedre muligheder for at fastholde produktionen af gulost i Danmark og dermed de job, der hører med. Vores internationale konkurrenter kan producere samme type produkter mere effektivt end vi kan i dag, og det er vi selvfølgelig nødt til at reagere på, selvom det aldrig er rart at skulle standse produktionen på et mejeri, siger vicedirektør Dan Kolding, der er ansvarlig for produktionen af blandt andet gulost i Arla Foods.

Hjælp til at komme videre

Siden de forventede lukninger blev varslet tilbage i april sidste år har forhandlingsudvalg bestående af repræsentanter for medarbejderne, deres faglige organisationer og Arlas HR-afdeling holdt møder på de to mejerier for at forberede medarbejderne på lukning af arbejdspladserne.

- Vi har i løbet af de seneste måneder tilbudt karrierevejledning og hjælp til at udvikle kompetencer inden for nye arbejdsområder til de medarbejdere, der har ønsket det. Nu vil vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe alle godt på vej videre i deres job-situation enten i Arla eller andetsteds, siger Dan Kolding.