TV der bevæger dig

Mere end 20.000 fart-syndere gik i fælden

Ved politiets to seneste landsdækkende razziaer og indsats mod fartsyndere gik mere end 20.000 trafikanter i fælden.

Ved politiets to seneste landsdækkende razziaer og indsats mod fartsyndere gik mere end 20.000 trafikanter i fælden. Det har Rigspolitiet netop opgjort.

I perioden fra mandag den 18. april til søndag den 24. april og igen fra mandag den 2. maj til søndag den 8. maj gennemførte politiet  over hele landet - herunder også Sydøstjyllands Politi sammen med Syd-og Sønderjyllands Politi - en målrettet indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken.

Ved de samlede kontroller blev der konstateret knap 20.500 hastighedsoverskridelser. Det viser en opgørelse, som Rigspolitiet offentliggjorde tirsdag.

I går satte TV SYD fokus på, hvor politiet i Syd- og Sønderjylland vælger at lave fartkontrol - og påviste, at farten oftest blev kontrolleret på de vejstrækninger, hvor der sker flest ulykker.

-  Antallet af hastighedsovertrædelser i de to ugers kontroller er udtryk for, at der stadig er for mange bilister, der kører for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Fart dræber og er stadig et problem for trafiksikkerheden og kræver derfor politiets fortsatte opmærksomhed, konkluderer Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Fakta om hastighedsoverskridelserne i uge 16 og 18:

Godt 5.300 overskridelser af den generelle hastighed i byerne
Knap 1.600 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje og motorveje, mens
Tæt på 11.200 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden