Mere sne på vej

Weekenden byder igen på kraftig sne og snefygning i hele Syddanmark, særligt i Sydsjælland. Det bliver derefter mildere med plusgrader på vestkysten.

Weekenden bliver fortsat en kold, især om natten. Allerede fredag eftermiddag begynder det at sne kraftigt i hele den sydlige del af landet - først i Sønderjylland, hvorfra det når Bornholm om natten efter en tur over Sydfyn, Sydsjælland og Lolland-Falster.

- Vi har lidt spændende vejr i vente, konstaterer Danmarks Meteorologiske Instituts vagtchef, Bill Vejdegren.

I det sydøstligste hjørne vil blæst også give snefygning, og særligt Sydsjælland ser det ud til få et ordentligt fur. Nord for det sydlige snebælte vil sneen bare drysse lidt.

Natten til lørdag giver frost på mellem to og otte minusgrader, som holder sig i løbet af dagen. Det er nok kun Bornholm, der får sne. Blæsten fra nordøst vil få luften til at føles kold, selvom der vil være sprækker i skylaget.

- Faktisk en ret fin dag, venter vagtchefen.

Natten til søndag falder temperaturen helt ned til mellem 5 og 12 frostgrader. Men et lavtryk med vestlig vind får dog temperaturen til at stige i løbet af dagen. Den jyske vestkyst står ligefrem til et par plusgrader. Der kommer dog også snebyger.

Natten til mandag bliver det fortsat koldt på mellem to og otte minusgrader, mens mandagen byder på en lille mildning.