Mere tandbørstning og færre huller

I Horsens er antallet af huller i tænderne hos de 3-18 årige faldet med 35 procent i løbet af de seneste seks år. Det skyldes mere forebyggende tandbørstning.

Nul huller! Den konstatering kan flere og flere børn og unge i Horsens Kommune gå hjem med efter et besøg hos den kommunale tandlæge.

I løbet af de seneste seks år er antallet af huller i tænderne hos de 3-18 årige således faldet med 35 procent. Det betyder, at der nu er 16 procent flere børn og unge i denne aldersgruppe, som slet ingen huller har i tænderne.

Ifølge leder af tandplejen Else Sommer er vejen til de gode resultater enkel: Masser af tandbørstning med flourtandpasta ? på den rigtige måde - og sund kost.

- Tidligere havde tandlægerne mere fokus på at få boret hullerne end i at udrede årsagen til dem. I dag har forebyggelse topprioritet i tandlægebehandlingen. Vi gør alt for, at børnene slet ikke når at få huller i tænderne. Det betyder i praksis, at hvis vi ser det mindste tegn på et begyndende hul, starter vi et behandlingsforløb, der består i at lære børnene at børste tænder. Vi fortæller dem desuden, hvor vigtigt det er at spise sundt og have en ordentlig mundhygiejne, fortæller Else Sommer.