TV der bevæger dig

Mere tandbørstning og færre huller

Succesen skyldes først og fremmest et intensivt fokus på forebyggelse. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)

I Horsens er antallet af huller i tænderne hos de 3-18 årige faldet med 35 procent i løbet af de seneste seks år. Det skyldes mere forebyggende tandbørstning.

Nul huller! Den konstatering kan flere og flere børn og unge i Horsens Kommune gå hjem med efter et besøg hos den kommunale tandlæge.

I løbet af de seneste seks år er antallet af huller i tænderne hos de 3-18 årige således faldet med 35 procent. Det betyder, at der nu er 16 procent flere børn og unge i denne aldersgruppe, som slet ingen huller har i tænderne.

Ifølge leder af tandplejen Else Sommer er vejen til de gode resultater enkel: Masser af tandbørstning med flourtandpasta ? på den rigtige måde - og sund kost.

- Tidligere havde tandlægerne mere fokus på at få boret hullerne end i at udrede årsagen til dem. I dag har forebyggelse topprioritet i tandlægebehandlingen. Vi gør alt for, at børnene slet ikke når at få huller i tænderne. Det betyder i praksis, at hvis vi ser det mindste tegn på et begyndende hul, starter vi et behandlingsforløb, der består i at lære børnene at børste tænder. Vi fortæller dem desuden, hvor vigtigt det er at spise sundt og have en ordentlig mundhygiejne, fortæller Else Sommer.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App