To meter glasværn op på Vejlefjordbroen

Vejdirektoratet er klar til at bruge 50 millioner kroner på at udstyre Vejlefjordbroen med gennemsigtig skærm, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Vejlefjordbroen skal udstyres med et to meter højt værn, der skal sikre trafikanterne, når vinden blæser ind fra broens sider.

Værnet vil dog ikke tage udsigten ned mod Bølgen, havnen og resten af byen, for Vejdirektoratet går efter en gennemsigtig skærm udført i plexiglas, der skal afløse det åbne rækværk.

- Der skal en vindskærm op på begge sider af Vejlefjordbroen, for det rykker meget i de køretøjer, der passerer broen. Vejlefjordbroen er nord-syd vendt, og vinden er typisk sideværts, når den kommer fra vest, og det giver problemer, siger anlægskoordinator i Vejdirektoratet, Leif Sørensen til Vejle Amts Folkeblad.

Det nye værn kommer enten op næste år eller senest året efter, hvor Vejdirektoratet arbejder på udvidelsen. Pengene til det nye glasværn er bevilget af staten som en del af motorvejsudvidelsen, men Leif Sørensen kender ikke den præcise udgift.

Til Morsø Folkeblad fortæller hans kollega, projektleder Robin Sørensen, at direktoratet har sat 15.000 kroner af til værnet per løbende meter hen over Vejlefjordbroen. Det giver en samlet pris på godt 50 millioner kroner for et projekt, der sendes i udbud til næste år.

Det to meter høje værn vil også gøre det sværere for potentielle selvmordere at kaste sig ud fra broen. Så sent som for en måned siden var broen lukket i en time på grund af et selvmord.