Mette Bock er Grænseforeningens formandskandidat

Grænseforeningen har indstillet folketingmedlem og forhenværende chefredaktør på JydskeVestkysten, Mette Bock, til posten som foreningens formand, hvor hun skal afløse Finn Slumstrup.

Det er første gang i Grænseforeningens 93-årige historie, at en kvinde er indstillet til formandsposten. Blandt tidligere formænd kan nævnes de konservative politikere Erik Haunstrup Clemmensen (1966-72), H.P. Clausen (1984-86) og Torben Rechendorff (2000-05). Nuværende formand er Finn Slumstrup.

- Mette Bock har gennem både sit journalistiske og politiske virke fremført synspunkter og holdninger om mange værdibegreber inden for dansk kulturliv, herunder interesseret sig levende for det danske mindretal i Sydslesvig. Mette Bocks synspunkter og holdninger er i fin overensstemmelse med Grænseforeningens målsætninger og lever op til de krav og udfordringer, som en national folkelig forening stilles over for både i den hjemlige debat og i global sammenhæng, siger Jens Andresen, 1. næstformand i Grænseforeningen.

Mette Bock, der er bosat i Horsens, har en lang karriere bag sig som bl.a. chefredaktør på JydskeVestkysten og programdirektør i Danmarks Radio. I dag er hun medlem af Folketinget for Liberal Alliance.

Hun har i en årrække været medlem af Grænseforeningen og er nu indtrådt som medlem af Grænseforeningens bestyrelse som en af tre ressourcepersoner, der vælges direkte af den ordinært valgte bestyrelse.

 

FAKTA

Grænseforeningen blev grundlagt umiddelbart efter Genforeningen i 1920 og har ca. 15.000 medlemmer fordelt på 70 aktive lokalforeninger i hele Danmark.

Foreningens formål er gennem folkeoplysende aktiviteter at fastholde opbakningen til det danske mindretals kulturelle arbejde i Sydslesvig.

Den danske stat støtter det danske mindretal i Sydslesvig med 520 mio. kr. om året.