Mette Bock vandt med stort flertal

Opdateret. Liberal Alliances Sydjyllands Storkreds valgte torsdag aften med et stort flertal Mette Boch som spidskandidat.

Overhaler medlemsdemokrati

Det skete, efter at ledelsen i Liberal Alliance tidligere på dagen havde overhalet medlemsdemokratiet ved netop at udpege Mette Bock som en af spidskandidaterne på forventet efterbevilling.

Hvis og hvis..

Ved en kampafstemning på opstillingsmødet på Askov Højskole fik Mette Bock Bock 33 stemmer, mens Benjamin Dickow fik ni stemmer.

De øvrige tre mere ukendte kandidater tilsammen fik otte stemmer.

- Det viser, at folk har lyttet til det signal, som ledelsen har sendt ud. Det har selvfølgelig flyttet nogle stemmer fra Benjamin, så det er flot, at han alligevel har fået ni stemmer, siger formanden for kredsen, Kent Hedemann Kristensen.

Solidt mandat

 Han lægger ikke skjul på, at Mette Bock har et solidt mandat i ryggen fra ledelsen af partiet, når medlemmerne skal stemme.

- Det er klart, at hun er landsledelsens favorit som spidskandidat. Jeg ved ikke, om det er efter bogen, men det er sådan, vi har skrevet bogen, siger den lokale formand.

Modkandidat skuffet

 Liberal Alliances spidskandidat ved sidste europaparlamentsvalg, Benjamin Dickow, er derimod skuffet. Han ville gerne have været spidskandidat i Sydjylland.

- Det har ikke været min beslutning, så jeg kan ærlig talt ikke sige, hvorfor det er sådan. Men det er klart, at når man stiller op for et parti, så vil man gerne have så meget promovering som muligt, siger Benjamin Dickow

Kan gå i takt

På forhånd var der således spænding om, hvorvidt Liberal Alliances spidskandidat ved det seneste europaparlamentsvalg, Benjamin Dickow, ville kunne kortslutte ledelsens plan ved at slå Mette Bock, som er partiformand Anders Samuelsens søster. Benjamin Dickow, som er et af de få kendte medlemmer i Liberal Alliance uden for folketingsgruppen, fik 10.401 stemmer ved europaparlamentsvalget.

- Det viser, at vi kan gå i takt. Og det er væsentlig, siger Kent Hedemann Kristensen.

Søster til politisk leder

Mette Bock, er 53 år og søster til Liberal Alliances politiske leder, Anders Samulelsen, der også bor Horsens. Han stiller op i Nordsjællands Storkreds.Anders Samuelsen er allerede medlem af Folketinget og sidder også byrådet i Horsens.

Kuglestøder stiller op

De øvrige spidskandidater, som Liberal Alliance offentlliggør torsdag er:
Kuglestøderen og Vild med dans-vinderen Joachim B. Olsen er ny spidskandidat for Liberal Alliance i Nordjyllands Storkreds. Anne Sophia Hermansen, København Omegns Storkreds. 38 år. Pressechef i Alm. Brand og bl.a. litteraturanmelder på Fyens Stiftstidende.
 
Ole Birk Olesen, Østjyllands Storkreds. 37 år, redaktør og stifter af 180 Grader.

Merete Riisager, Fyns Storkreds. 38 år, selvstændig konsulent. Tidligere kandidat for De Radikale og nuværende suppleant for Niels Helveg Petersen.

Simon Emil Ammitzbøll, Københavns Storkreds. Politisk ordfører, 32 år. Medlem af Folketinget.

Villum Christensen, Sjællands Storkreds. 56 år. Medlem af Folketinget.
Leif Mikkelsen, Vestjyllands Storkreds. 65 år, landsformand for Liberal Alliance