Mette fik sin vilje: Kommune sagde nej til flere vindmøller

Mette Sørensen har i fem år kæmpet for, at Haderslev Kommune skulle sige nej tak til flere vindmøller på land.

Mette Sørensen er en glad kvinde. Hun har gennem fem år forsøgt at få politikernes opmærksomhed, fordi hun ikke vil have flere landvindmøller i Kastrup-Tiset Enge i Haderslev Kommune. Den kamp er nu vundet.

- Det her er en kæmpe sejr efter snart fem år. Vi er blevet hørt, og demokratiet har sejret.

Hun og en række andre borgere, som ville blive naboer til de nye vindmøller stod bag en årelang protest mod planerne om flere vindmøller i området.

Tirsdag stemte politikerne nej til 39 kæmpe vindmøller i Kastrup-Tiset Enge. Den vej går det går i flere og flere kommuner.

Nej til vindmøller spreder sig

I februar i år sagde Tønder Kommune nej til 30 nye landvindmøller i Lundsmark og Haved, og i marts sagde Esbjerg nej til alle fremtidige vindmøller på land.

I maj i år sagde Aabenraas borgmester klart nej til flere vindmøller i kommunen. De støjer for meget og de er placeret for tæt på borgerne, sagde han dengang.

I juli 2017 var turen så kommet til Varde Kommune. Her strammede man kravene til vindmøller på land. Fremover skal der være opbakning fra 95 procent af beboere inden for 900 meters afstand til eventuelt nye vindmøller.