TV der bevæger dig

MGP: Fredericia-drenge når verdenspressen med budskab

00:56

Martin Skriver fra Lighthouse X er fuld af fortrøstning før torsdagens semifinale. Sangens budskab er nemlig allerede samtaleemne blandt journalisterne i Stockholm. Video: Johann Sørensen, TV 2 Østjylland

Martin Skriver fra Fredericia er en del af den danske trio Lighthouse X, der torsdag aften dyster i MGP-semifinalen i Stockholm. Foto: Johann Sørensen, TV 2 Østjylland

1 af 2

Det danske grand prix-håb, Lighthouse X, får masser af opmærksomhed fra pressen før semifinalen. Alle vil vide, hvad drengene har på hjerte.

Torsdag aften løber semifinalen ved det internationale Melodi Grand Prix af stablen i Stockholm.

Det danske bidrag, Lighthouse X, krydser fingre for en finaleplads, men allerede før de er kommet på scenen, så er sangens budskab nået ud over scenekanten.

- Vi føler allerede, at vi har vundet. Vi har fået lov til at snakke så meget om, hvad Lighthouse er bygget op omkring, nemlig at gøre en lille forskel i hverdagen. Alle journalister - lige fra BBC til hollandsk lokalradio - har spurgt til den her Lighthouse dna, og det betyder, at vores mission er lykkes, siger Martin Skriver, der er opvokset i Fredericia og en del af den danske Grand Prix-trio.

De to af medlemmerne af Lighthouse X, Martin Skriver og Johannes Nymark, mødtes på Musicalakademiet i Fredericia, og de dannede bandet sammen med Søren Bregendal, da de optrådte med High School Musical.

Popbandet fandt sammen i 2012 med et ønske om at bruge musikken til at gøre en forskel. I det seneste år har trioen været rundt i hele Danmark og besøgt hospitaler, julemærkehjem og ferielejre i håb om at sætte dialog og fællesskab på dagsordenen.

- Folk er interesserede i at høre, hvad det rent faktisk er, vi har lavet, og hvordan vi har gjort det. Allerede i går kiggede vi på hinanden og sagde, vi er lykkes. Så nu skal vi bare i finalen, siger Martin Skriver.

Lighthouse X kæmper torsdag aften med 17 andre lande om de 10 finalepladser ved dette års internationale Melodi Grand Prix i Stockholm.

Bookmakerne er dog ikke lige så optimistiske som popbandets budskab.

Hvis Danmark kommer videre fra semifinalen giver Danske Spil pengene 2,9 gange igen. Hvis man allerede tør spille på, at Danmark kommer i top tre i finalen, så får man pengene 22 gange igen. Og er man ligeså optimistisk som budskabet bag trioen og satser på, at Danmark tager hele sejren, så kan man gange sin indsats med 100. 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden