Michael Falch bag musik-konkurrence

Sangeren Michael Falch udskrev tirsdag en musik- og sangskriverkonkurrence på MUsik- og Teaterhøjskolen i  Toftlund for udøvende musikere i Tønder.

"Peter Schmidts Legat for udøvere af ny musik i Tønder inden for jazz, beat og rock" skal snart uddeles for anden gang. Modtageren af legatet findes ved konkurrencen, som Michael Falch sætter igang i dag.

Ven med Peter Schmidt

Michael Falck, der er opvokset i Tønder, var ungdomsven med Peter Schmidt, der døde i 2006. Han efterlod et testamente, som bestemte, at der skulle oprettes en fond - med et indskud på en million -  og afkastet skulle bruges på udvikling af ny musik i Tønder Kommne.

Legatet er i øvrigt forankret hos Tønder Kommune og Tønder Kulturskole, hvor lederen er "født" medlem af bestyrelsen, ligesom skolen udpeger to af bestyrelsens øvrige medlemmer. Michael Falch er det ene af de to udpegede.

Michael Falch er formand

- Michael Falch er formand for legatbestyrelsen ? først og fremmest fordi han og Peter Schmidt delte deres teenage- og ungdomsår i Tønder. Musikken bandt dem sammen og de udviklede et tæt venskab, fortæller kulturkonsulent Lotte Urfe, Tønder Kommune.