Michelle får delt nøgenbilleder i sit navn: Jeg når lige at tænke ”fuck”

22-årige Michelle Santini lever med, at nøgenbilleder af hende bliver efterspurgt online. Hun frygter, nøgenbilleder af hende bliver delt mod hendes vilje, men hun har også vænnet sig til tanken.

”Michelle Pristed, Vejle”, står der på mappen.

Mappen bliver delt i en såkaldt Volafil (fildelingstjeneste, red.) med nøgenbilleder af kvinder fra blandt andet Sønderborg, Esbjerg, Vejen og andre steder i det syd- og sønderjyske.

Michelle Santini (Pristed er et af Michelles andre navne, red.) fra Vejle er godt klar over, der bliver efterspurgt billeder af hende på nettet - der bliver endda tilbudt penge for nøgenbilleder af hende. Hun har også oplevet, at der bliver delt nøgenbilleder i hendes navn – uden det dog er hende, der er på billederne. Alligevel bliver hun stadig nervøs, når en ny mappe dukker op.

quote

Jeg når hver gang lige at tænke: ”fuck”. Men derefter bliver jeg også nysgerrig.

Michelle Santini, Vejle.

- Jeg når hver gang lige at tænke: ”fuck”. Men derefter bliver jeg også nysgerrig på, hvad der er i mappen, og hvorfor de deler billeder i mit navn. Jeg har efterhånden vænnet mig til at være fremme i offentligheden, forklarer Michelle Santini, der for omkring fem år siden deltog i Paradise Hotel, til TV SYD. 

Hver syvende frygter nøgenbilleder bliver delt

En rundspørge TV SYD har foretaget blandt elever på folkeskoler og ungdomsuddannelser i Syd- og Sønderjylland viser, at hver syvende ung syd- og sønderjyde frygter, at nøgenbilleder af dem bliver delt mod deres vilje.

22-årige Michelle Santini lever med, at nøgenbilleder af hende bliver efterspurgt online.
22-årige Michelle Santini lever med, at nøgenbilleder af hende bliver efterspurgt online.
Foto: Michelle Santini

Michelle Santini erkender, at hun har sendt letpåklædte billeder af sig selv til sin kæreste, men hun har aldrig sendt deciderede nøgenbilleder. Samtidig stoler hun på, at han ikke kunne finde på at dele hendes billeder med andre.   

- Jeg tænker jo, han ikke har en interesse i dele billeder af mig. Jeg ved, hvilke billeder, der findes af mig, og jeg tænker samtidig: Hvor mange har eksempelvis ikke set et par bryster før? Det er jo naturligt.

- Samtidig er det jo også sådan, at hvis ti piger ligger i en mappe med nøgenbilleder, så bliver de sat i bås sammen med alle andre. Vi bliver jo fremstillet som let på tråden og alt muligt andet, bare fordi vi sender billeder af vores kroppe i en god tro, siger Michelle Santini.  

Bliver kontaktet

Michelle Santini (Pristed er et af Michelles andre navne, red.) optræder blandt andet i mapper på fildelingstjenesten Volafil. Her er det brugeren
Michelle Santini (Pristed er et af Michelles andre navne, red.) optræder blandt andet i mapper på fildelingstjenesten Volafil. Her er det brugeren

Michelle Santini oplever, at folk fortæller hende, at hun selv er ude om det. Og det finder hun frustrerende.

- Man får smidt i hovedet, at "man jo bare kunne lade være med at sende sådanne billeder", eller man kan lade være med at gå i udfordrende tøj. Jeg vil da have lov til at fremhæve de bedste sider, og jeg mener bestemt ikke, piger selv er skyld i det, siger Michelle Santini, der arbejder som butiksassistent og værtinde på en bar. 

Opmærksomheden omkring Michelle Santini betyder også, at hun jævnligt får beskeder fra mænd. En af dem har for eksempel skrevet: ”Ku godt bolle dig”.

- Det er klamt noget af det, og man kan blive forarget. Det gjorde jeg også i starten. Men man vænner sig til det. Det gør man faktisk.