Midlertidig politiskole koster 50 millioner kroner

Den midlertidige politiskole i Fredericia koster op til 50 millioner kroner. De penge har politikerne fundet. Millionerne er med til at fremtidssikre Ryes Kaserne.

Det kommer til at koste op mod 50 millioner kroner at gøre en del af Ryes Kaserne klar til politiskoleelever fra årsskiftet. Pengene til ombygningen er fundet i den bevilling, som er frigivet til politiskolen i Vejle, bekræfter Peter Kofod Poulsen (DF) overfor TV SYD. 

Folketingets retsudvalg besøgte torsdag hele to politiskoler. Både den kommende i Vejle – og den midlertidige i Fredericia.  

Retsudvalget vedtog i april, at den ved selvsyn ville se lokalerne i den tidligere sparekassebygning og sygeplejeskole. Så politikerne fik en flere timer lang rundvisning i lokalerne, hvor sygeplejersker tidligere lærte at stikke nåle i patienter og tage temperaturer.

Derefter gik turen til Ryes Kaserne i Fredericia. Onsdag offentliggjorde justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at kasernen fra nytår skal være klar til at modtage op mod 300 politiskoleelever.

Investeringen vækker jubel hos Fredericia borgmester, Jacob Bjerregaard (S). Millionerne kan være med til at modernisere Ryes Kaserne, som stadig er i drift. I en tid med kaserne-lukninger kan den midlertidige politiskole være en fremtidssikring.

Ifølge Jacob Bjerregaard er placeringen af den midlertidige politiskole i Fredericia med til at sikre byens udvikling.

- Det her er yderligere et skridt i den rigtige retning. Vi får politiskoleelever til byen og undervisere, som måske kommer til at slå sig ned her, når der ikke er så langt til Vejle, hvor den permanente skole skal ligge fra 2020.

- Alt i alt så er det her med til at fortsætte den positive udvikling i Fredericia, siger Jacob Bjerregaard til TV SYD.

Fredericia bød oprindeligt ind med lokaler i byens anden – og nedlagte – kaserne, Bülows kaserne. Men Justitsministeriet valgte altså lokalerne på den nyere Ryes Kaserne.