TV der bevæger dig

Militæret sættes ind i Sønderborg

05:38

En pansret mandskabsvogn på bælter er på vej til Sønderborg fra Haderslev. Køretøjet skal støtte Falck som eskorte for ambulancer.

Totalforsvarsregion Syd og Sønderjylland har nu aktiveret sneberedskabet.

For Hærens Sergentskole i Sønderborg betyder det, at beredskabet er forstærket med en pansret mandskabsvogn fra stabskompagniet ved 1. Brigade i Haderslev.

Udover det pansrede køretøj, så er Hærens Sergentskole klar med flere terrængående hjulkøretøjer, som dog ikke er aktiveret i første omgang.

Den pansrede mandskabsvogn bemandes af stabskompagniet ved 1. brigade i Haderslev frem til onsdag middag. På dette tidspunkt overtager mandskab fra Hærens Sergentskole opgaven de næste 24 timer.

Den pansrede mandskabsvogn vil fra onsdag middag være bemandet med overkonstabel af 1. grad H.H. Mathiasen, som kører det pansrede bæltekøretøj. Kommandoen på køretøjet har seniorsergent P.B. Givskov. Indsatsleder er seniorsergent B. Bengtsson, der sørger for koordinering fra kasernen.

Hærens Sergentskoles sneberedskab klargøres i god tid, og køretøjer har således været udpeget allerede fra 1. november. Beredskabet opretholdes helt frem til 31. marts.

Politiet har bedt om hjælp

Sydøstjyllands Politi har bedt forsvaret om hjælp til at få indsat bæltekøretøjer i Kolding, Vejle, Fredericia, Hornsyld og Horsens.

De skal hjælpe ambulancer med at komme frem, hvis vejene fyger til.

Politiet frarådede tirsdag eftermiddag al unødvendig kørsel i hele landsdelen.

I Billund var lufthavnen lukket i få timer onsdag eftermiddag.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden