TV der bevæger dig

Miljøvenlig spildevandsrensning hædret med EU-miljøpris

BioRefinery ved Grindsted.

Sådan fungerer rensningsanlægget. Foto: Billund BioRefinery

1 af 2

Dansk miljøeksport har fået et nyt fyrtårn ved Grindsted. Et nyt rensningsanlæg er blevet hædret med EU's miljøpris 2014.

EU's miljøpris 2014 blev overrakt af miljøminister Kirsten Grosbøl ved et arrangement mandag i København.

Rensningsanlægget, BioRefinery, vurderes at have store miljømæssige perspektiver i form af bedre spildevandsrensning og udnyttelse af energiindholdet i spildevandsslam i form af el, varme.

Desuden giver anlægget mulighed for at producere bioplast og meget rene gødningsprodukter.

Det er Krüger A/S og Billund Vand A/S, der står bag det 70 mio. kroner dyre anlæg, som er blevet til med støtte fra Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond (VTU-fonden).

Afdelingschef hos Krüger A/S, Ole Sinkjær, glæder sig over den internationale anerkendelse:

- Det tætte samarbejde med forsyninger som Billund Vand A/S er en afgørende forudsætning for, at en virksomhed som Krüger kan øge eksporten og skabe nye arbejdspladser, siger Ole Sinkjær.

Fakta om Billund BioRefinery

Et anlæg med store miljømæssige perspektiver i form af bedre spildevandsrensning samt udnyttelse af energiindholdet i spildevandsslam i form af el, varme og effektiv, lugtfri naturgødning samt biprodukter som fosfor (kunstgødning) og bioplastik.

Projektet startede i 2013 og forventes fuldt udbygget i 2017.
 

 

Fakta om Krüger A/S

Krüger A/S udfører alle former for avanceret vandbehandling inden for drikkevand, procesvand, kommunalt og industrielt spildevand, slam, afløbsteknik, jord- og grundvand samt styring, regulering og overvågning af vandbehandlingsanlæg.

Krüger A/S beskæftiger ca. 900 medarbejdere, heraf 450 i Danmark
 

Fakta om Billund Vand A/S

Forsyningsselskab med base i Grindsted, ejet 100 pct. af Billund Kommune og organiseret i et aktieselskab jfr. Vandsektorloven med tre datterselskaber, Billund Drikkevand A/S, Billund Spildevand A/S og Billund Energi A/S

Det nye selskab Billund Energi A/S håndterer aktiviteter og salg af knowhow indenfor energiudnyttelse af husholdningsaffald og biogasområdet

Billund Vand-koncernen beskæftiger i alt 25 medarbejdere og havde i 2013 en samlet omsætning på 69,6 mio. kr

 

Se mere om rensningsanlægget på www.billundbiorefinery.dk


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App