Miljøaktivister har blokeret kulhavn i Aabenraa

Tirsdag morgen har aktivister fra KlimaKollektivet lænket sig fast til en kulpram i protest mod at Vattenfall fortsat bruger kul.

De 10 aktivister er utilfredse med Vattenfalls kulhavn på det gamle Ensted Værk ved Aabenraa.

De mener selskaber gør for lidt for, at skifte til mere grøn energi og derfor har de også hængt et stort banner op med ordene ”Nul Kul” og ”System Change”

-Med aktionen blokerer vi leveringen af kul til kraftværkerne. Vi vil have reel forandring, modsat et system som fortsat sætter profit over mennesker og miljø,  siger Nanna L. Clifforth fra KlimaKollektivet.

Vattenfall har foreløbig valgt at forholde sig afventende i forhold til aktivisterne.

- Vi er bekendt med, at der er nogle, der er kommet på besøg inde på vores grund og at det ikke er lovligt. Det som står øverst på vores agenda er dog aktivisternes ve og vel. De er på en arbejdsplads hvor der er kørsel med tunge køretøjer, siger Ole Bigum Nielsen Countrymanager ved Vattenfall til TV SYD.

Aktionen i Danmark er del af aktioner kloden over i april og maj, hvor borgere tager sagen i egen hånd og sætter en stopper for fossile brændsler. Det inkluderer bl.a. blokaden af en kulmine, som Vattenfall netop har solgt videre, i Tyskland oplyser aktivistgruppen.

Vattenfall oplyser, at de endnu ikke har valgt at anmelde sagen til politiet. Syd- og Sønderjyllands Politi har dog været  i området, for at se hvad der foregår.