TV der bevæger dig

Miljøminister er tryg ved proceduren for havneudvidelse

Miljøminister,Jakob Ellemann-Jensen, (V), forstår Fanøs bekymring for større havn i Esbjerg - men han er også tryg ved de procedurer, som havneudvidelsen skal godkendes efter. Foto: Mads Claus Rasmussen

Esbjerg Havn får kun tilladelse til at udvide, hvis det ikke påvirker Vadehavet negativt, lyder det fra den nye miljøminister.

Læs også Tysk miljøminister blander sig i udvidelsen af Esbjerg Havn

Miljøminister,Jakob Ellemann-Jensen, (V), forstår Fanøs bekymring for større havn i Esbjerg -  men han er også tryg ved de procedurer, som havneudvidelsen skal godkendes efter. 

Esbjerg Havn får kun tilladelse til at udvide, hvis det ikke påvirker Vadehavet negativt, siger han.

Vadehavets natur vil lide skade, hvis Esbjerg Havn får tilladelse til en storstilet udvidelse, som havnen har planer om, frygter Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (AL).

Derfor har hun skrevet til miljøministrene for Tyskland og Holland, der fredag skal mødes med den danske miljøminister.

Forud for mødet skriver Jakob Ellemann-Jensen i en mail til Ritzau, at han godt forstår Fanøs bekymring på Vadehavets vegne. 

Jeg ser dog ingen grund til at råbe vagt i gevær. For man kan kun få tilladelse til en udvidelse efter en række vurderinger, der slet ikke er foretaget endnu.

Jakob Ellemann-Jensen, miljøminister, (V)

- Jeg kan godt forstå, at man kan være bekymret, når der er planer om et stort projekt i et vigtigt naturområde.Vadehavet er et unikt stykke natur og det eneste havområde i Danmark, der er udpeget som Unesco Verdensarv – og derfor skal vi selvfølgelig passe godt på det. Jeg ser dog ingen grund til at råbe vagt i gevær. For man kan kun få tilladelse til en udvidelse efter en række vurderinger, der slet ikke er foretaget endnu, skriver miljøministeren.

Jakob Ellemann-Jensen fremhæver, at der blandt andet skal foretages en VVM-undersøgelse. Det står for Vurdering af Virkninger på Miljøet.

Ud over at Vadehavet er udpeget som Unesco Verdensarv, er det også udpeget som Natura 2000-område, der er en EU-betegnelse for, at det nyder særlig beskyttelse..

Udvidelsen af Esbjerg Havn var egentlig ikke på dagsordenen til de tre ministres møde fredag. Men efter henvendelsen fra Fanøs borgmester har den tyske minister bebudet, at hun vil tage emnet op. 

Læs også Borgmester: Vis mig besked til tysk minister om havneudvidelse

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu