TV der bevæger dig

Miljøminister: Taulov Mejeri er ikke farlig

00:31

Fra den dramatiske morgen, hvor trafikken på motorvejene måtte stoppes i mange timer.

1 af 2

Miljøminister Karen Ellemann (V) mener ikke, at Taulov Mejeri er en farlig virksomhed. Hun vil ikke ændre risikovurderingen for ostemejeriet efter giftudslippet i december.

Ministeren har svaret på et spørgsmål fra Folketingets Forsvarsudvalg, foranlediget af Hans Kristian Skibby (DF). Han ønskede at vide, om miljøministeren mener, at Arla skal have sin vurdering i forhold til risikobekendtgørelsen ændret.

Vil ikke ændre

- Jeg finder ikke, at giftudslippet den 17. december 2010 giver anledning til at ændre på denne vurdering, skriver ministeren i sit svar.

Miljøstyrelsen Odense (tidl. Miljøcenter Odense) har til ministeren oplyst følgende:

- Taulov Mejeri er ikke en risikovirksomhed.  Det er sket med baggrund i risikobekendtgørelsens paragraf 1, stk. 2, nr. 2 litra b, idet der ikke er naboer inden for 200 meter fra mejeriet samtidig med, at kemikalier omfattet af risikobekendtgørelsen ikke forefindes i større mængder end angivet i bekendtgørelsens bilag.

Hærværk bag udslip

Den sammenblanding af rengøringsmidler, der var skyld i dannelsen af de potentielt farlige dampe ved uheldet den 17. december 2010, var kemikalier, der ikke er omfattet af risikobekendtgørelsen, hedder det i redegørelsen.

Arla har siden sagt, at sammenblandingen skete på gulvet og ikke i tankene. Derfor tyder det på, at giftudslippet skyldes hærværk - og sagen er anmeldt til politiet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden