TV der bevæger dig

Miljøstyrelsen: Hent ikke sprøjtemidler over grænsen

Mange danskere fylder indkøbsvognen med øl - og ulovlige sprøjtemidler.

13 bilister afsløret ved grænsen som smuglere af ulovlige sprøjtemidler, viser stikprøvekontrol.

Mange haveejere ved måske ikke, at haven kun må sprøjtes med sprøjtemidler, der er godkendt i Danmark. Når ukrudt og skadedyr skal bekæmpes i haven, tyer to ud af tre danskere til sprøjtemidler frem for knofedt. Men mange haveejere er måske ikke klar over, at de kun må sprøjte haven med midler, som er godkendt i Danmark, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Slik og sneglegift

En stikprøvekontrol fra Miljøstyrelsen viser nemlig, at myregift, sneglegift og Roundup ofte ryger i indkøbskurven sammen med øl, sodavand og slik, når danskere handler i grænsebutikker. I løbet af blot halvanden times kontrol ved grænsen i Padborg overtrådte 13 bilister loven ved at have i alt 23 tyske bekæmpelsesmidler med i bagagerummet.

Meget giftigt

Miljøstyrelsen betragter mængden og antallet af sager som overraskende stort set i lyset af kontrollens meget korte varighed.
Miljøstyrelsen er især foruroliget over kontrollens fund af fem pakker af insektsprayen "Gerzett". Insektsprayen indeholder blandt andet aktivstoffet dichlorvos, som har været ulovligt i Danmark siden 1999. Stoffet er meget giftigt og mistænkes for at være kræftfremkaldende.

Nul Roundup

Nogle af de sprøjtemidler, som kan købes i grænsebutikkerne, indeholder stoffer, der er forbudt at bruge i Danmark. Men forbuddet mod import gælder også produkter som eksempelvis Roundup, der sælges under samme navn nord og syd for grænsen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden