Milliardunderskud på Danfoss

Danfoss kan se tilbage på et milliardunderskud og flere fyringsrunder i 2009. Næsten hver femte medarbejder er sparet væk i løbet af året.  

2009 blev et hårdt år på mange måder for den danske industrigigant Danfoss. Årets resultat blev et dundrende underskud på 1,7 milliarder kroner. Med et fald på 45 procent i omsætningen blev Danfoss ekstremt hårdt ramt af den økonomiske krise.
 
- For at modvirke denne udvikling igangsatte selskabet en stram tilpasning af omkostningsniveauet i alle områder af forretningen. Aktiviteterne omfattede blandt andet frasalg af et mindre forretningsområde, lukning af fabrikker og en reducering i medarbejderstaben, skriver Danfoss i regnskabet.
 
Slankekuren betød et farvel til næsten hver femte medarbejder.

Tocifret tilbagegang

Resultatet af Danfoss' primære drift viste et underskud på næsten to milliarder kroner mod et overskud på 410 millioner kroner i 2008. Den økonomiske krise tog hårdt på industrikoncernen, som havde nedgang på markeder over hele verden.

- Salget på det europæiske hovedmarked viste en tocifret tilbagegang i forhold til 2008, og samme udvikling gjorde sig gældende på det russiske marked. Også de nord- og latinamerikanske markeder viste negativ udvikling. Specielt det amerikanske marked blev hårdt ramt af den globale krise, hedder det i regnskabet.

Resultatet før skat blev altså et underskud på 1,7 milliarder kroner mod et underskud i 2008 på "kun" 125 millioner kroner.
Efter skat lyder resultatet for 2009 på et underskud på 1,4 milliarder kroner mod et underskud på 157 millioner kroner året før.

Underskuddet betegnes af koncernen som "acceptabelt" set i forhold til omstændighederne. Danfoss ventede da også tidligere et underskud på mere end to milliarder kroner.