En million stemmesedler er sendt til tryk

Fredag blev det omfattende arbejde med at trykke stemmesedlerne til regionsrådsvalget sat i gang.

Fra fredag morgen er der bogstavelig talt tryk på hos Rosendahls Print Design Media i Esbjerg. De står nemlig for, at der bliver trykt 980.000 stemmesedler til regionsrådsvalget i Midtjylland. Altså næsten èn million.

I alt skal 20 politiske lister og 259 kandidaters navne trykkes på omtrent 30 tons papir. Det har været en udfordring at få produktionen planlagt, da grafikere og trykkere først har fået de endelige oplysninger 48 timer før trykstart.

Trykkerriet er sikkerhedsgodkendt og står også for at lave lovbendtgørelser og eksamensopgaver.

- Det er en rigtig god opgave for os, den passer godt til vores produktion, og den har en vis volumen, så det er en rigtig god opgave, vi er stolte af at håndtere. Vi er nogen af de eneste, der kan håndtere en opgave som den her med det sikkerhedsnet, der er omkring det, siger Lars Kristiansen, Key Account Manager hos Rosendahls Print Design Media, til TV SYD.

Papiret der bruges er FSC-certificeret papir, der af sikkerhedshensyn er en gennemfarvet type, der er vanskelig at forfalske.

Der er regionsråds- og kommunalvalg den 21. november.

Fakta om trykningen

- Stemmesedlen bliver kortere. I 2013 var sedlen 102x35 cm. ved dette valg er de 90x35 cm.

- De første stemmesedler skal godkendes og underskrives af regionens kontrollanter.

- 18.000 stemmesedler trykker maskinen i timen.

- En anden maskine tæller de 980.000 stemmesedler op i bundter af 100 styk, der efterfølgende bliver pakket og sendt ud til valgkredsene.