Milliondonation til museumscenter i Blåvand

A.P. Møller Fonden har besluttet at donere et stort tocifret millionbeløb til et nyt spektakulært museumscenter i Blåvand.

Musemumsbyggeriet er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels' tegnestue, BIG Bjarke Ingels Group.

Det nye museums- og oplevelsescenter skal bygges i og omkring kanonstillingen Tirpitz-bunkeren, som er en del af det største menneskeskabte bygningsværk i det vestjyske landskab: Hitlers Atlantvold.

- BIG har skabt en harmonisk og smuk bygning, som på en gang står i skærende kontrast til den brutale Tirpitz-bunker og viser respekt for områdets særegne klitlandskab. Det bliver et helt fantastisk sted, hvori vi kan formidle de store historier fra Vestjylland, siger Claus Kjeld Jensen, direktør for Museet for Varde By og Omegn

Den gamle kanonstilling, som også i dag huser en udstilling om Atlantvolden, forbindes med de nye store museumsrum med en underjordisk gang, ligesom det nye museum er delvist underjordisk og harmonisk integreret i det omkringliggende hede- og klitlandskab.

 

FAKTA

Varde Kommune håber at tage det første spadestik i det tidlige forår 2015. En åbning af selve museet vil så kunne ske i slutningen af 2016 eller begyndelsen af 2017.