Millioner afsættes til nedrivning af boligruiner

En pulje på i alt 400 millioner skal bruges på at fjerne boligruiner, der skæmmer i udkantsområder.

Tomme huse, der langsomt forfalder til ruiner langs landevejene og skæmmer i udkantsområder skal rives ned eller sættes i stand.

Det mener regeringen og de borgerlige partier, som har afsat en pulje på 200 millioner kroner i 2014 og 200 millioner kroner i 2015 den vækstplanaftale, der faldt på plads søndag aften i Finansministeriet.

Det er fraflytningen fra land til nye job i de større byer, som betyder, at mange huse står tomme rundt omkring i Danmark. De tomme huse betyder mange steder, at priserne på de beboede huse i området falder, og de tomme huse kan friste boligspekulanter.

Derfor ønsker borgmestrene i flere dele af landet at få de tomme huse revet ned eller sat i stand, så de igen kan sælges eller udlejes til en normal pris. Det skal den nye nedrivningspulje hjælpe til:

- Med den nye pulje styrkes indsatsen markant, skriver parterne i aftalen.

Aftalen indeholde også i alt 60 millioner kroner til bedre bredbånd på Bornholm. Målet med pengene er at give bedre muligheder for virksomheder, skoler og dermed bosættelse på Bornholm:

- Der er fortsat områder, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den ønskede bredbåndshastighed. Det gælder specielt på Bornholm, hvor adgangen til bredbånd med høje hastigheder på hele øen er langt under gennemsnittet, skriver parterne i aftalen.