To millioner kroner for ødelagt ryg

Efter ni år har Landsretten tilkendt 57-årige Arly Thinnesen fra Esbjerg to millioner i erstatning efter rygskader. Dommen får stor betydning for mange andre lignende sager, skriver fagbladet 3F.

- Mit liv har stået standby i ni år. Jeg forstår ikke, at det tager så lang tid at behandle en klar sag som min. Jeg har været vred og skuffet, men er ikke bitter, siger Arly Thinnesen. 
Forløsningen var stor, da afgørelsen faldt. Arly Thinnesen og hustruen Bente faldt grædende hinanden om halsen i vild jubel.

Smæld i ryggen

Det startede med et smæld i ryggen, da han skulle løfte en gulvslibemaskine. Ulykken gentog sig godt et år efter på næsten samme måde. Arly Thinnesen har gennemgået i alt tre operationer for tre alvorlige diskusprolapser. I dag har han kroniske smerter og gangbesvær.

Dom får stor betydning

Et væsentligt spørgsmål i sagen var, om Arly Thinnesens slidgigt, som han led af før ulykken, kunne være grund til, at han ikke havde krav på erstatning.

- Men dommen fastslår, at selvom Retslægerådet ikke entydigt kan sige, om det er ulykken eller slidgigten, der er årsag til hans sygemelding, så får han erstatning alligevel, fordi han før ulykkerne ikke havde relevante gener. Ligesom han arbejdede på fuld tid op til ulykkerne, forklarer advokat David Østervig Lindgaard.