Millionudbytte ved rambuk-tyveri mod guldsmed i Varde

I nat blev en guldsmede-forretning i Varde udsat for et voldsomt rambuk-tyveri, da en bil blev kørt ind i forretningen. Det er den foreløbige vurdering, at der stjålet smykker for 1,8 millioner kroner, oplyser politiet i Varde til TV SYD.

Overvågningsbillederne viser, at der deltog fem mænd i tyveriet. I fem minutter løb de ud og ind af forretningen med smykker og ure.
Overvågningsbillederne viser, at der deltog fem mænd i tyveriet. I fem minutter løb de ud og ind af forretningen med smykker og ure.

Der var tre biler involveret i rambuk-tyveriet, der blev anmeldt kort efter klokken to i nat. Det fortæller vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands politi til TV SYD.

Politiet blev alarmeret, da en borger hørte lyden af ruder, der blev knust i butikken, der ligger midt i Varde på adressen Kræmmergade 1.

Da politiet nåede frem, fandt de en bil af mærket Ford S-max, som var blevet brugt til rambuktyveriet efterladt ved forretningen. Overvågningsbillederne viser, at der deltog fem mænd i tyveriet. I fem minutter løb de ud og ind af forretningen med smykker og ure, som de skrabte sammen - og guldsmeden anslår foreløbig, at der er stjålet for 1,8 millioner kroner.

Billeder fra overvågningskameraer viser en grå Citroën C5 og muligvis også en sort Volvo stationcar eller Ford C-max, der kører væk fra stedet med retning mod Skansen i Varde, hvor alle spor stopper.

Vagtchefen oplyser, at der senere tirsdag nat er fundet en udbrændt Citroen C5 i Fredericia, som sandsynligvis er den bil, der også er på overvågningsbillederne i Varde.

Guldsmedeforretningen i Kræmmergade i Varde har tidligere været udsat for rambuk-tyverier og var sikret med både gitter for vinduerne og pullerter i fortovet - men der var akkurat lige plads mellem to pullerter til at det lykkes tyvene i nat at køre ind i forretningen.