TV der bevæger dig

Drik tre liter væske, put ekstra salt på ægget - og andre varmeråd fra en overlæge

Vejrudsigten siger temperaturer omkring 28-30 grader i TV SYD's sendeområde i dag. Tag dine forholdsregler, så du ikke bliver dårlig i varmen. Foto: Pia Thordsen

Endnu en hed dag med temperaturer på mellem 28 og 30 grader er i sigte. Få hjælp til, hvordan du klarer dig igennem dagen.

Issælgere, brandfolk og livreddere har travlt i sommervarmen.

Det har de også på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. I øjeblikket modtager den Fælles Akut Modtagelse op til seks personer om dagen, der udelukkende kommer på grund af dehydrering.

Der er dog nogle ting, du selv kan gøre for at undgå at blive overophedet og dehydreret.

Matthias Giebner, der er ledende overlæge på Fælles Akut Modtagelsen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, kommer her med tre gode råd til, hvordan du klarer dig igennem en af årets varmeste dage.

Tilpas dit aktivitetsniveau

- Du skal tilpasse dit fysiske aktivitetsniveau til, hvad du kan klare i varmen. Nogle kan sagtens arbejde i varmen, andre kan ikke. Så tilpas dine anstrengelser og dit arbejdstempo, siger Matthias Giebner.

Beskyt dit hoved mod solens stråler

Matthis Giebner anbefaler, at du undgår at opholde dig i solen mellem klokken 11 og 16, hvor solen er stærkest.

- Udskyd dine udendørsaktiviteter til efter det tidsrum, og hav noget på hovedet, når du er i solen. Så knalder UV-strålerne ikke direkte ned på hovedet, og så får du ikke solstik, siger han.

  Drik rigeligt med væske

  Der skal selvfølgelig også drikkes en masse væske, hvis man vil holde sig hydreret i varmen. Der anbefaler Matthias Giebner følgende: 

  - I den her varme skal du drikke mindst 3-3,5 liter væske, alt efter hvor meget du sveder, og hvad du har behov for. Hvis du arbejder udenfor og er fysisk aktiv, så skal du drikke dobbelt så meget, men hvis du sidder indenfor på kontor, hvor der er klimaanlæg, så skal du ikke drikke så meget. 

  Matthias Giebner fortæller også, at det er fint at drikke vand, men at man har også behov for salt i varmen. Det behøver man dog ikke at drikke sig til.

  - Man kan man også putte lidt ekstra salt på sit æg, siger han.

   

   

   

   

  Ny og forbedret app - hent den nu
  Ny og forbedret app - hent den nu
  Ny og forbedret app - hent den nu