Mindst 5.000 flygtninge er kommet til Danmark

Politiet skønner, at der siden søndag den 6. september er indrejst i hvert fald 5.000 flygtninge og migranter til Danmark.

Siden søndag den 6. september er der indrejst i hvert fald 5.000 flygtninge og migranter til Danmark. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet lægger vægt på, at der er tale om et skøn, som er blevet lavet på baggrund af oplysninger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Skønnet er baseret på observationer, kontroller og screeninger af udvalgte færgeankomster, tog, biler og busser, hvorfor tallet må ses som et minimumstal, lyder det i pressemeddelelsen.

Lørdag meldte Rigspolitiet ellers ud, at man ikke længere ville offentliggøre tal for, hvor mange flygtninge og migranter, der krydser den danske grænse. Begrundelsen var her, at de indsamlede tal ikke giver et retvisende billede af situationen.

Den udmelding blev dog omgjort af justitsminister Søren Pind (V), som meldte ud, at politiet fortsat skal holde offentligheden opdateret med skøn af, hvor mange der er rejst ind i landet.