TV der bevæger dig

Minibar på sygehus skal lokke mere mad i patienter

Minibar på sygehus er en succes. Foto: Jørgen Guldberg

Det er nok de færreste, der synes, det er pengene værd at betale 100 kroner for 2 cl Bailey eller en pose nødder. Men et sted får minibaren nu en lille renæssance.

Det er efterhånden ikke så tit, at man støder på en minibar på sit hotelværelse. Men på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg får minibaren nu et comeback. 

Patienterne spiser mere, vi skal blot huske at tilbyde de sengeliggende samme snack.

Jannie Lindberg Christensen, designingeniør, Sydvestjysk Sygehus

Minibaren er kun et af mange udviklingsforsøg, der skal få patienterne til at tage bedre fra. Og det virker. 

 

- Patienterne spiser mere, vi skal blot huske at tilbyde de sengeliggende samme snack, siger Jannie Lindberg Christensen, designingeniør, Sydvestjysk Sygehus. 

Minibar på sygehus er en succes. Foto: Jørgen Guldberg

Patienterne får normalt mad seks gange om dagen - tre hoved- og tre mellemmåltider. Og alle undersøgelser viser, at de ekstra mellemmåltider fra minibaren ikke mindsker appetitten.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden