TV der bevæger dig

Minister: Afskaf elite-smileyen

03:43

Elite-smileyen er på vej ud.

1 af 2

Fødevareminister Dan Jørgensen vil i foråret foreslå, at elite-smileyen afskaffes. Det siger han i dag til TV SYD.

Det vil han, fordi forbrugerne opfatter elite-smileyerne som om, at fødevaresikkerhed og hygiejne er ekstra god i butikker, hvor der er en elitesmliey. Men sådan behøver det ikke at være.

-En undersøgelse, som Fødevareministeriet har lavet, viser, at over halvdelen af befolkningen har misforstået ordningen - og derfor giver det ikke mening at bevare den, siger Dan Jørgensen til TV SYD onsdag.

De seneste dage har TV SYD kunne fortælle om Bilka i Kolding, hvor frysediskene var uhumske. Alligevel havde butikken en elitesmiley, og fik oven i købet en ny i går, tirsdag.

For at få en elitesmiley må en virksomhed ikke have nogen anmærkninger på de seneste fire kontrolrapporter og i de seneste 12 måneder.

Bilka i Kolding havde fire storsmilende smileyer, men det seneste besøg fra fødevaremyndighederne var, før i går, den 22. august 2012. Dermed er de altså ikke blevet tjekket indenfor de obligatoriske 12 måneder.

Enhedslistens medlem af fødevareudvalget, Henning Hyllested, sagde i går til TV SYD, at han ikke længere har tillid til smileyordningen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden