Minister: Afskaf elite-smileyen

Fødevareminister Dan Jørgensen vil i foråret foreslå, at elite-smileyen afskaffes. Det siger han i dag til TV SYD.

Det vil han, fordi forbrugerne opfatter elite-smileyerne som om, at fødevaresikkerhed og hygiejne er ekstra god i butikker, hvor der er en elitesmliey. Men sådan behøver det ikke at være.

-En undersøgelse, som Fødevareministeriet har lavet, viser, at over halvdelen af befolkningen har misforstået ordningen - og derfor giver det ikke mening at bevare den, siger Dan Jørgensen til TV SYD onsdag.

De seneste dage har TV SYD kunne fortælle om Bilka i Kolding, hvor frysediskene var uhumske. Alligevel havde butikken en elitesmiley, og fik oven i købet en ny i går, tirsdag.

For at få en elitesmiley må en virksomhed ikke have nogen anmærkninger på de seneste fire kontrolrapporter og i de seneste 12 måneder.

Bilka i Kolding havde fire storsmilende smileyer, men det seneste besøg fra fødevaremyndighederne var, før i går, den 22. august 2012. Dermed er de altså ikke blevet tjekket indenfor de obligatoriske 12 måneder.

Enhedslistens medlem af fødevareudvalget, Henning Hyllested, sagde i går til TV SYD, at han ikke længere har tillid til smileyordningen.