Minister afviser svigt i Vadehavet

Der er så mange, der kritiserer, men jeg kan ikke genkende kritikken, svarede miljøminister Esben Lunde Larsen, (V), onsdag i Folketinges spørgetid.

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) afviser, at Danmark ikke overvåger naturen i Vadehavet godt nok.

Onsdag stillede socialdemokraten Christian Raabjerg Madsen spørgsmål i Folketinget til ministeren om den kritik, som fagfolk har rejst af Danmarks overvågning af dyr og fauna i Vadehavet.

- Danmarks indsats er fodslæbende, har den tidligere sekretariatsleder af det trilaterale vadehavssamarbejde, Jens Enemark, sagt om Danmarks indsats.

Sammen med Tyskland og Holland har Danmark forpligtet sig til overvåge udviklingen i området, som er udpeget som verdensnaturarv, men ifølge Enemark ligger Danmarks indsats langt under den standard, som den andre lande yder, og det er kritisabelt, har han sagt.

quote

Danmark har ikke modtaget henvendelser fra de øvrige lande om, at vi gør noget forkert.

Esben Lunde Larsen (V), miljøminister

Også naturvejleder Maco Brodde, Fanø, frygter, at en mangelfulde danske overvågning får konsekvenser for fremtidens dyreliv og fauna i Vadehavet, men onsdag afviste miljøminister Esben Lunde Larsen kritikken i Folketingets spørgetid.

- Der er så mange eksperter, der kritiserer, men jeg kan ikke genkende den, og Danmark har ikke modtaget henvendelser fra de øvrige lande om, at vi gør noget forkert, svarede ministeren bl.a. på spørgsmålene fra Christian Raabjerg Madsen.

- Danmark tager udgangspunkt i de retningslinier, der er lagt for overvågningen af Vadehavet, men vi tilpasser den til den lokale anvendelse. F.eks. har vi øget overvågning af gråsæler og ålegræs men mindre af fisk, da der ikke fiskes kommercielt i området, svarede ministeren.